V nadaljevanju si lahko preberite našo objavo v reviji Finance.

Želite razširiti svoje poslovanje in doseči rast podjetja ter slediti novim priložnostim, ki se vam ponujajo na trgu? Planirate nove investicije oziroma se vam obeta dober posel in potrebujete likvidna sredstva za obratni kapital? Imate povečan promet zaradi sezonske rasti poslovanja? Želite doseči ugodne (daljše) plačilne pogoje pri dobaviteljih? Ali vas bremenijo dolgi plačilni roki?

Naj ne bo to razlog, da vaš posel trpi, vaše podjetje pa raste počasneje, kot bi lahko. Raje odprodajte svoje terjatve. Z odprodajo terjatev imate lahko že jutri na voljo sveža likvidna sredstva.

Imate roke med kupci in dobavitelji neusklajene?

Poleg dobička, je eden od pomembnih ciljev vsakega podjetja tudi usklajenost denarnih tokov. V praksi se velikokrat zgodi, da imajo podjetja na nabavni strani krajše plačilne roke oziroma celo avansna plačila, na prodajni strani pa daljše plačilne roke.

Tako pride do neusklajenosti denarnih tokov, kar lahko povzroči likvidnostne težave podjetja. Rešitev za take težave sta lahko prodajni ali dobaviteljski faktoring.

Prodajni faktoring

Bančna posojila oz. krediti niso edina rešitev. Pametna alternativa je prodajni faktoring. Gre za obliko financiranja, ki podjetjem omogoča, da lahko račune, ki so jih izstavili, takoj prodajo faktor družbi in jih hitro spremenijo v likvidna sredstva.

S pridobljenimi likvidnimi sredstvi lahko podjetje poveča/razširi proizvodnjo, zažene nove projekte, kupi nove zaloge, kupi novo opremo, pridobi nove stranke, izkoristi dobaviteljske popuste, več sredstev nameni za marketing, izplača plače, plača DDV,…

Dobaviteljski faktoring

Dobaviteljski faktoring je sorodna storitev prodajnemu faktoringu, kjer je naročnik storitve kupec sam. Glavna ideja dobaviteljskega faktoringa je, da si kupec blaga ali storitve podaljša valuto plačila, ob nespremenjenih pogojih poslovanja do dobavitelja. S tem se ohranijo dobri poslovni odnosi, kot kupec pa lahko podjetje optimizira svojo likvidnost.

Dobaviteljski faktoring je vsekakor primeren za vas, če želite:

  • Hitro izboljšati denarni tok,
  • Doseči diskont s predčasnim plačilom obveznosti,
  • Doseči ugodne (daljše) plačilne pogoje do dobaviteljev,
  • Povečanje konkurenčnosti (daljši rok plačila lahko ponudite tudi kupcu),
  • Povečati obratni kapital,
  • Ohraniti dobre poslovne odnose,…

Pri APL vam ponujamo hitro in ugodno rešitev za vašo likvidnost

Agencija za pospeševanje likvidnosti d.o.o. (APL) vam na področju odkupa terjatev ponuja odkup vaših nezapadlih terjatev (faktoring) in reševanje že zapadlih terjatev, ter vam s tem zagotavlja enostaven in hiter dostop do likvidnostnih sredstev.

Poleg odkupa terjatev strankam nudimo tudi dobaviteljski faktoring, projektno financiranje (odkup bodočih terjatev), verižne kompenzacije in finančno svetovanje.

V APL-ju se zavedamo, da so kakovostna storitev, hitrost in fleksibilnost ključ do uspeha, zato pri nas postopki potekajo hitro in v skladu z željami in potrebami strank. Hkrati stremimo k nenehnemu razvijanju sodobnih finančnih produktov.

Poslanstvo našega podjetja je pomagati pravnim osebam ustvariti in zagotavljati okolje za izboljšanje likvidnosti, ter krepitev njihove finančne moči.

  Nazaj na vse članke

Želite v 24h pretvoriti vaše terjatve v denar?

POKLIČITE NAS

05 93 75 100
eKnjiga - 10 Korakov do boljše likvidnosti

NE SPREGLEJTE

Brezplačna brošura 10 korakov do boljše likvidnosti

    Drugi članki, ki bi vas utegnili zanimati