Spoznajte nas

APL – Agencija za pospeševanje likvidnosti je ena izmed vodilnih nebančnih finančnih družb v Sloveniji na področju odkupa terjatev oziroma faktoringa. Podjetjem vseh velikosti in panog ponujamo odkup nezapadlih terjatev (faktoring) in reševanje že zapadlih terjatev, ter s tem podjetjem zagotavljamo enostaven in hiter dostop do likvidnih sredstev.

Poleg odkupa terjatev našim strankam nudimo tudi projektno financiranje, verižne kompenzacije in svetovanje s področja podjetniških financ.

Podjetje je bilo ustanovljeno na podlagi dolgoletnih izkušenj finančnih strokovnjakov s področja poznavanja finančnih trgov, odkupov terjatev, faktoringa in verižnih finančnih kompenzacij. Strokovnost in predanost sta temelja, na katerih gradimo zanesljive partnerske odnose.

V APL-u se zavedamo, da so kakovostna storitev, hitrost in fleksibilnost ključ do uspeha, zato pri nas postopki potekajo hitro in v skladu z željami in potrebami strank. Hkrati stremimo k nenehnemu razvijanju sodobnih finančnih produktov.

PREDNOSTI SODELOVANJA Z APL

Hitri/odzivni

Strokovni

Konkurenčne cene

Fleksibilni

AA boniteta odličnosti

Veliko število zadovoljnih strank

Naša vizija, poslanstvo in temeljne vrednote

Vizija podjetja je postati vodilno podjetje v Sloveniji na področju odkupa terjatev (faktoringa) med nebančnimi finančnimi družbami.

Poslanstvo podjetja je pomagati pravnim osebam in samostojnim podjetnikom ustvariti in zagotavljati okolje za izboljšanje likvidnosti, krepiti njihovo finančno moč in dvigovati zavest plačilne discipline.

Naše temeljne vrednote so varnost, zanesljivost, hitrost in transparentnost.

Kdo so naše stranke

Naše stranke so vsa podjetja, ki želijo izboljšati svojo likvidnost za rast ali nemoteno poslovanje. Pretežno poslujemo z mikro, malimi in srednje velikimi podjetji, vseh pravnih oblik.

Poslujemo s podjetji iz vse Slovenije, v povsem različnih panogah – od predelovalne dejavnosti, trgovine, gradbeništva in prometa, pa vse do podjetij, ki delujejo v dejavnostih IKT.

Najpogosteje financiramo podjetja, ki:

Odprodajo terjatve, namesto da bi najeli kredit

To so predvsem podjetja, ki ne želijo iti skozi dolg postopek odobritve kredita, so že maksimalno zadolžena ali nimajo ustreznih zavarovanj.

Imajo prepoved zadolževanja

Predvsem mednarodna podjetja, občine in druge državne inštitucije, ki imajo prepoved najemanja kreditov, potrebujejo pa sveža likvidna sredstva. Prav tako podjetja, ki se zaradi internih politik ne smejo zadolževati, kot so hčerinske družbe ali podružnice.

Občasno financirajo izredne dogodke

Podjetja, ki občasno potrebujejo sredstva za financiranje rasti ali investicij. To so podjetja, ki imajo dobro bonitetno oceno in imajo terjatve, ni pa potrebe, da najamejo kredit. Sredstva potrebujejo predvsem za izvedbo kakšnega nakupa ali izplačilo plač.

Izpeljujejo investicijske projekte

Podjetja, ki imajo naročila, nimajo pa še terjatev, vendar potrebujejo denar za izpeljavo določenega investicijskega projekta.

Imajo veliko število obveznosti in terjatev

Podjetja, ki imajo veliko terjatev in obveznosti in bi rada s kompenzacijo zmanjšali število le-teh.

Delujejo v specifičnih panogah

Specifične panoge, kot so transport, proizvodnja, gradbeništvo in težka industrija, ki imajo večje potrebe po odkupu terjatev zaradi večjih poslov z daljšimi roki plačila.

NASLOV

Agencija za pospeševanje likvidnosti, d.o.o.

Slovenska cesta 9,

1000 Ljubljana, Slovenija

DELOVNI ČAS

ponedeljek-četrtek: 07.30 - 16.00

petek: 07.30 - 15:00

TELEFON

+386 (0)5 93 75 100

E-MAIL

info@apl-agencija.si

FAKS

+386 (0)1 320 54 00